Pasta z bakłażana to zdrowa alternatywa dla majonezu. Jest to gładki krem, który świetnie pasuje do pieczywa, ale również jako deep do warzyw.
Tarta z bakłażanem
Bakłażan powoli wchodzi do kuchni Polaków – próbujemy z nim eksperymentować na różne sposoby. Grillowany, gotowany i smażony z innymi warzywami – to chyba najpopularniejsze metody w naszej kuchni. Można z niego przygotować również wyborną tartę! Teraz, gdy jest dostępny…
Marynowany bakłażan z oregano, czosnkiem i chilli
ZOBACZ cały przepis na marynowanego bakłażana http://www.tapenda.pl/przepis/Marynowany_baklazan_z_oregano,_czosnkiem_i_chilli/324/
Przepisy kulinarne krok po kroku
ZOBACZ cały przepis na Bakłażana z grilla z czosnkiem i pietruszką http://www.tapenda.pl/przepis/Baklazan_z_grilla_z_czosnkiem_i_pietruszka/326/