Przepis na ciasteczka imbirowe to jeden z najszybszych i najbardziej wdzięcznych receptur kulinarnych. By przyrządzić te wyjątkowe łakocie, którymi zachwyca się cały świat, nie potrzebujecie ani dużo czasu, ani fortuny na potrzebne składniki. Zobaczcie, jak szybko i łatwo przygotować imbirowe…
Tarta z bobem
Bób to wyjątkowe warzywo, z którego można wyczarować mnóstwo pysznych dań. Nadaje się do przygotowania hummusu, można podawać go samego, podsmażonego, idealnie sprawdzi się również jako dodatek do tarty. Przepis na tartę z bobem nie jest zupełnie wymagający, upora się…
Buraczki zasmażane – obiadowy smak dzieciństwa
Jak się robi tradycyjne buraczki zasmażane? To już klasyka polskiej kuchni – któż z nas nie pamięta obiadów u mamy czy babci, które wieńczone były tartymi buraczkami. Buraki podane w takiej formie idealnie komponują się przy daniach głównych, świetnie pasują…
Curry z dorszem
Dorsz – wyjątkowa ryba, której Polacy jedzą coraz więcej. Tym razem mamy dla was przepis, który zachwyci każdego. Zobaczcie, jak szybko i tanio przygotować dorsza w curry. Dołącz do nas na Facebooku! http://www.facebook.com/smakerpl Więcej przepisów znajdziesz na Smaker.pl! http://www.smaker.pl
Żeberka BBQ – klasyczny przepis na pieczone żeberka
Choć żeberka zachwycają nas swoim smakiem, niewielu decyduje się na przyrządzenie ich w domowym zaciszu. Odstręcza nas nawet sam fakt, że mielibyśmy przygotować część, w której jest tyle samo mięsa, co kości. Warto jednak przygotować żeberka – również według naszego…
Chow mein z kurczakiem
Chow mein – smażony makaron rodem z Chin, którym zajada się cały świat – z Amerykanami na czele. Będziesz zaskoczony, jak szybko możesz zrobić to danie w swoim domu! W kilkanaście minut przygotujesz wyjątkową potrawę, którą zachwycisz rodzinę i znajomych!…
Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietaną – tort Pavlova
Przygotowywanie torcików nie jest niczym trudnym, choć misterność wykonania może nam sugerować, że trzeba nad nim spędzić długie godziny. Nic bardziej mylnego! W kilka chwil można wyczarować prawdziwe cudo cukiernicze! Podstawową zaletą tego pysznego deseru jest szybkość jego przygotowania –…
Sałatka z pomarańczy i sera
Sałatka z pomarańczy i niebieskiego sera pleśniowego to idealna kompozycja na wiosenną przekąskę! Radosny kolor pomarańczy i niebieskie zabarwienie sera dają niesamowite wrażenia wizualne, ale to smak jest tu najważniejszy. A ten jest przepyszny – wbrew pozorom połączenie cytrusów ze…
Granita z arbuza
Jak zrobić granitę z arbuza? Ten letni, soczysty owoc nie jest co prawda podstawowym składnikiem sycylijskiego deseru, który idealnie gasi pragnienie podczas upałów – Włosi robią go głównie z cytryn i pomarańczy, niekiedy również występuje w wersji bez owoców, za…
Pasztet z białej fasoli
Pasztety to nie tylko domena kuchni mięsnej. Równie smaczne, a na dodatek wyjątkowo odżywcze są również pasztety wegańskie! Tym razem mamy dla was wegański pasztet z białej fasoli, który zachwyci każdego! Idealnie komponuje się również na kanapki. Dołącz do nas…