Makrela to ciągle niedoceniana ryba w polskiej kuchni. Znamy ją przede wszystkim w wersji wędzonej, mocno przesolonej, którą znajdziemy niemal w każdym sklepie. Jej delikatne mięso nadaje się jednak również do pieczenia! Dziś mamy dla was przepis na makrelę w…
Sos barbecue – idealna propozycja do dań BBQ
Sos barbecue, którego używamy głównie jako dodatek do potraw z grilla, zwykle pochodzi ze sklepowych półek. Idealnie sprawdza się podczas letnich wypadów na łono natury, gdzie chcemy delektować się smakiem smażonego lub grillowanego mięsa. Sos BBQ można przygotować również samodzielnie…
Tagliata wołowa z rukolą
ZOBACZ przepis na wołową tagliatę z rukola http://www.tapenda.pl/przepis/Tagliata_wolowa_z_rukola/425/
Szaszłyki z piersi kurczaka i białej kiełbasy
ZOBACZ cały przepis na szaszłyki z piersi kurczaka i białej kiełbasy http://www.tapenda.pl/przepis/Szaszlyki_z_piersi_kurczaka_i_bialej_kielbasy/402/