Jak zrobić Japoński biszkopt Jiggly Cotton Sponge cake – przepis na puszyste delikatne ciasto. Składniki: masło 50g serek kremowy 50g mleko 60ml 4 żółtka jajek mąka 30g skorbia kukurydziana 30g 6 białek jajek cukier 60g
Jak zrobić tort DRIP CAKE na Halloween!
Dzisiaj przygotowałam przepis na drip cake – tort z szachownicą (kratką) w środku w Halloweenowych kolorach! Jak zrobić drip cake bez czekolady i bez śmietany. Jak zrobić tort szachownica. składniki: ciasto: Mąka 2 szklanki -250g Cukier 1 3/4 szklanki -…
Ciasto Waniliowe Przepis | Mokre ciasto – Najlepszy biszkopt do tortów piętrowych i rzeźbionych
Przepis na ciasto waniliowe – mokre i gęste ciasto, biszkopt do tortów piętrowych i rzeźbionych. Nie zapada się i łatwo z niego wycinać różne kształty. Naprawdę polecam ten przepis – używam go do moich wszystkich tortów. Składniki: Mąka 2 szklanki…
Biszkopt, który zawsze wychodzi!
Przepis na biszkopt, który zawsze wyjdzie. Pięknie wyrośnięty, przyjemnie wilgotny w środku i idealny do przełożenia kremami. Z tym biszkoptem każdy tort Ci wyjdzie. Składniki: 6 szt jajek 200 g cukru 160 g mąki pszennej typu 450 50 g mąki…