Pasta z bakłażana to zdrowa alternatywa dla majonezu. Jest to gładki krem, który świetnie pasuje do pieczywa, ale również jako deep do warzyw.
Roladki z bakłażana z mięsem mielonym
Zobacz przepis na roladki z bakłażana z mielonym mięsem http://www.tapenda.pl/przepis/Roladki_z_baklazana_z_miesem_mielonym/3422/
Zapiekany bakłażan w sosie pomidorowym z mozzarellą
zobacz przepis na zapiekanego bakłażana http://www.tapenda.pl/przepis/Zapiekany_baklazan_w_sosie_pomidorowym_z_mozzarella/547/
Makaron z bakłażanem w sosie pomidorowym
Zaobacz cały przepis na makaron z bakłażanem w sosie pomidorowym http://www.tapenda.pl/przepis/Makaron_z_baklazanem_w_sosie_pomidorowym/1669/
Marynowany bakłażan z oregano, czosnkiem i chilli
ZOBACZ cały przepis na marynowanego bakłażana http://www.tapenda.pl/przepis/Marynowany_baklazan_z_oregano,_czosnkiem_i_chilli/324/