Tarta gruszkowo-migdałowa

Przepis na tartę to również doskonały pomysł na przygotowanie słodkiej przekąski. Kruchy maślany spód to świetna baza pod przygotowanie wyjątkowego przysmaku, który zachwyci wszystkich! Przepis na tartę z kremem gruszkowo-migdałowym to propozycja dla średniozaawansowanych – wymaga trochę pracy, ale warto!…

Tarta z bobem

Bób to wyjątkowe warzywo, z którego można wyczarować mnóstwo pysznych dań. Nadaje się do przygotowania hummusu, można podawać go samego, podsmażonego, idealnie sprawdzi się również jako dodatek do tarty. Przepis na tartę z bobem nie jest zupełnie wymagający, upora się…

Tarta z rabarbarem

Lato to wyjątkowa okazja, by poeksperymentować z jedną z najpyszniejszych roślin – rabarbarem. Cieszące nasze oko okazałe czerwonawe ogonki rabarbaru są świetną podstawą do wielu ciast i deserów. My mamy dla was propozycję na bezową tartę z rabarbarem. Beza, która…

Tarta Tatin

Wszyscy uwielbiają tarty! Przepis na tartę tatin, który dziś dla was przygotowaliśmy, jest niezwykle popularny we Francji, skąd pochodzi. To dosyć prosta tarta, którą przygotowuje się szybko i bez większych problemów. Wszystko, czego potrzebujecie, to ciasto francuskie i jabłka. Tarta…

Tarta z bakłażanem

Bakłażan powoli wchodzi do kuchni Polaków – próbujemy z nim eksperymentować na różne sposoby. Grillowany, gotowany i smażony z innymi warzywami – to chyba najpopularniejsze metody w naszej kuchni. Można z niego przygotować również wyborną tartę! Teraz, gdy jest dostępny…