Jak zrobić falafel? Tradycyjne danie kuchni arabskiej nie zdobyło takiej popularności w Polsce jak kebab, jednak coraz częściej możemy spotkać go w menu bliskowschodnich restauracjach. Falafel to proste danie z ciecierzycy lub bobu, które szybko można przygotować również w domowym…
Pikantne skrzydełka
Pikantne skrzydełka kojarzą się głównie z kuchnią amerykańską. Wielu z nas zajada się nimi tylko podczas wizyty w fast foodach, a szkoda – przygotowanie ich w domu jest naprawdę proste! Zobaczcie nasz przepis na wyjątkowe pikantne skrzydełka z kurczaka, które…
Kaczka w sosie z owoców leśnych
Kaczka – drobiowe, delikatne mięso, które w Polsce ciągle jest niedoceniane. Kaczka idealnie nadaje się nie tylko do przygotowania wybornych zup – rosół z kaczki to wyjątkowa fantazja smaku, ale również dań głównych. Dziś mamy dla was przepis na pierś…
Tarta z bakłażanem
Bakłażan powoli wchodzi do kuchni Polaków – próbujemy z nim eksperymentować na różne sposoby. Grillowany, gotowany i smażony z innymi warzywami – to chyba najpopularniejsze metody w naszej kuchni. Można z niego przygotować również wyborną tartę! Teraz, gdy jest dostępny…
Jak przyrządzić pieczonego kalafiora?
Kalafior to wyborna kapusta, która jest podstawowym składnikiem nie tylko surówek czy dodatków do dania głównego – zwykle w postaci gotowanej, ale również główny element zup, która zachwyca nas swoim smakiem. Z surowego kalafiora, który jest cennym źródłem mikro- i…
Cytrusowy łosoś z miętowym kuskusem
Łosoś to wyjątkowa ryba, której jemy coraz więcej. Jest bardzo wdzięczna – nawet bez dodatków, jedynie po usmażeniu, jest gotowym daniem, które zachwyca swoim smakiem i aromatem. Dziś mamy dla was przepis na łososia, który przepełniony jest cytryną i miętą…
Jak usmażyć wątróbkę drobiową?
Wątróbka to element, który rzadko pojawia się na naszych stołach. A szkoda – to cenne źródło chociażby żelaza. Smażona wątróbka to świetny sposób nie tylko na problemy zdrowotne, ale na pyszny obiad. Tym razem mamy dla was tradycyjnie przygotowaną wątróbkę,…
Pierś z gęsi z musem jabłkowo-imbirowym
Mięso z gęsi ciągle jest niedoceniane w Polsce – dziś nie jest już tak popularne jak kiedyś, choć w Europie święci triumfy. A szkoda! Jest zdrowe i wyjątkowo pyszne! Nasz przepis to idealna propozycja dla tych, którzy chcą spróbować tego…
Jak się robi placki ziemniaczane?
Przepis na placki ziemniaczane jest naprawdę prosty, choć przed ich przygotowaniem może nas powstrzymywać wizja spędzenia długich chwil w kuchni i żmudnego ucierania ziemniaków na gładką masę. Nic bardziej mylnego: to proste danie, które należy do kanonu kuchni polskiej, można…
KOTLETY PIECZARKOWO-JAJECZNE
Subskrybuj kanał, klikając tutaj: https://www.youtube.com/channel/UCiWXI8XDS4lEBwqWi-enu0A?sub_confirmation=1 KOTLETY PIECZARKOWO-JAJECZNE – łatwe i przepyszne kotlety. Smakują tak samo dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Kilka prostych składników i gotowe. Idealne na obiad lub kolację 🙂 Ja je uwielbiam 🙂