Jak czyścić mule? Smak muli jest niepowtarzalny, a ich wartości odżywcze i zdrowotne – nie do opisania, jak w przypadku każdego rodzaju owoców morza. Zobaczcie nasz poradnik, jak szybko i prawidłowo oczyścić mule. Dołącz do nas na Facebooku! http://www.facebook.com/smakerpl Więcej…
Jak ugotować bób?
Jak szybko i poprawnie ugotować bób? Wydaje się to czynność prosta, jednak łatwo zepsuć smak tego wyjątkowego warzywa, które jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Poznajcie nasze kulinarne triki, jak ugotować bób – już nigdy nie zrobicie tego inaczej!…
Jak zrobić hummus z bobu?
Hummus – ta wyborna pasta z ciecierzycy zachwyciła już cały świat. Mało kto jednak wie, że można go zrobić również z bobu. Polskie warzywo idealnie nadaje się do przygotowania takiej pasty. Zobaczcie, jak prosto jest zrobić hummus z bobu! Dołącz…
Jak oczyścić kurki?
Kurki – wyborne grzybki o żółto-rudej barwie, które uwielbia każdy. Ich aromat jest niesamowity! Jesienią i późnym latem aż roi się od nich w lasach. Jak oczyścić kurki, te małe, przepyszne grzybki, dzięki którym każda tarta, pizza czy zupa nabierze…
Tarta ze szparagami
Przepisy na tartę podbiły podniebienia Polaków! To już istny boom! Tarta ma tę zaletę, że można ją przygotować z czymkolwiek tylko się chce – na słodko, na słono, jedno jest pewne: każdy przepis jest dobry! Jak zrobić więc tartę ze…
Jak gotować zielone szparagi
Szparagi szturmem podbiły podniebienia Polaków. Te młode, przepyszne i zdrowe warzywa najlepsze są tylko przez krótką część roku, dlatego nie warto czekać z ich przygotowaniem. Ważne, by pamiętać o paru istotnych kwestiach podczas przygotowywania zielonych szparagów. Zobaczcie nasz poradnik! Dołącz…
Jak ugotować jajko na miękko?
Jak ugotować jajko na miękko? Każdy z nas był kiedyś na tym etapie, kiedy wiedza o tym, ile gotować jajko, była chwilowo niedostępna… 😉 Oto poradnik dla każdego, kto uwielbia jajka na miękko – z nami na pewno się uda!…