Wszyscy kochają muffinki! Te małe pyszne ciasteczka szturmem podbiły nasze gusta. Są łatwe w przygotowaniu, można je nadziewać właściwie wszystkim: od czekolady po przeróżne owoce. U nas – przepis na muffinki z rabarbarem. Zobaczcie, jakie to proste! Dołącz do nas…
Jak czyścić mule?
Jak czyścić mule? Smak muli jest niepowtarzalny, a ich wartości odżywcze i zdrowotne – nie do opisania, jak w przypadku każdego rodzaju owoców morza. Zobaczcie nasz poradnik, jak szybko i prawidłowo oczyścić mule. Dołącz do nas na Facebooku! http://www.facebook.com/smakerpl Więcej…
Knedle ze śliwkami
Choć knedle pochodzą z kuchni niemieckiej i są również popularne w Czechach i na Słowacji, to chyba tylko w Polsce przyrządzamy je niemal wyłącznie z owocami – w odróżnieniu od naszych sąsiadów, którzy preferują nadzienie mięsne czy warzywne. Knedle ze…
Powidła śliwkowe z czekoladą
Wszyscy uwielbiają czekoladowe kremy, którymi można smarować chleb czy inne przekąski. Smakują wyśmienicie, mają jednak jedną wielką wadę: są tuczące! Jest jednak prosty sposób, by cieszyć się wyjątkowymi smarowidłami do kanapek i nie tyć tak bardzo! 😉 wystarczy przygotować gładkie…
Tort makowy
Każdy z nas zna makowca – drożdżowe ciasto z makową masą, który tradycyjnie przyrządza się na święta w formie rolady. Z maku da się również wyczarować niesamowity tort makowy, który zachwyca swoim smakiem, a także wyglądem – ten zwłaszcza może…
Bób smażony z chorizo
Jak przyrządzić smażony bób z chorizo? Oto wyjątkowy przepis na na to letnie warzywo, którego smak wzmacnia jeszcze hiszpańska kiełbaska chorizo. To genialny sposób na obiad, który każdego zachwyci! Dołącz do nas na Facebooku! http://www.facebook.com/smakerpl Więcej przepisów znajdziesz na Smaker.pl!…
Wątróbka cielęca z jabłkami
Wątróbka nie jest daniem dla wszystkich. Choć jest niebywale zdrowa – to najlepszy sposób na pozbycie się anemii – to jednak mało kto z nas lubi ją regularnie przyrządzać. Niektórzy z nas przyznają pewnie, że to ich jedzeniowy koszmar dzieciństwa……
Tarta gruszkowo-migdałowa
Przepis na tartę to również doskonały pomysł na przygotowanie słodkiej przekąski. Kruchy maślany spód to świetna baza pod przygotowanie wyjątkowego przysmaku, który zachwyci wszystkich! Przepis na tartę z kremem gruszkowo-migdałowym to propozycja dla średniozaawansowanych – wymaga trochę pracy, ale warto!…
Letnia sałatka z bobem, fetą i arbuzem
Wielu z nas połączenie zielonego bobu i czerwoniutkiego arbuza może dziwić – myślimy, że to przecież zupełnie inne smaki, które trudno ze sobą połączyć. Nic bardziej mylnego! Przygotowanie letniej sałatki, która będzie prawdziwą fuzją smaków, również za sprawą idealnego do…
Tarta ze szparagami
Przepisy na tartę podbiły podniebienia Polaków! To już istny boom! Tarta ma tę zaletę, że można ją przygotować z czymkolwiek tylko się chce – na słodko, na słono, jedno jest pewne: każdy przepis jest dobry! Jak zrobić więc tartę ze…