SZYBKI DESER JAGODOWO- TRUSKAWKOWYszklanka jagód kilkanaśącie truskawek 250 ml śmietany do ubicia pół szklanki jogurtu naturalnego cukierŚmietanę ubić. Truskawki umyć, obrać z szypułek. Kilka najdojrzalszych przesypać cukrem i rozgnieść widelcem. W ...
Jajka zwiększają HDL
Białka są bogatym źródłem selenu, witaminy D, B6, B12 i minerałów takich jak cynk, żelazo i miedź. Żółtka zawierają więcej kalorii i tłuszczu. Są źródłem cholesterolu, rozpuszczalnych w tłuszczach witamin A, D, E i K oraz lecytyny - związku, który umożli ...
Ciasto jagodowe ze śmietaną
Sposób przygotowania przepisu: Ciasto jagodowe z bitą śmietaną 1. Biszkopt: Bialka ubijamy na sztywno, wsypujemy cukry,żółtka.Mąki mieszamy ze sobą dodajemy proszek.Wsypujemy powoli do masy.Na koniec wlewamy olej.Mieszamy delikatnie i wylewamy na ...